Cercetașii României la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2016

În 30 septembrie Cercetașii României vă așteaptă la Noaptea Cercetătorilor Europeni (European Researchers’ Night) pentru a descoperi împreună fascinanta lume a științei. Evenimentul din seria Marie Curie își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de relevantă poate fi știința în dezvoltarea copiilor și tinerilor.

14040077_1087017038053009_7491993523610564484_n

Acțiunea are loc simultan în 250 de orașe din Europa. În România sunt 15 orașe participante și 3 evenimente asociate, iar în București, evenimentul are loc în Piața Universității începând cu ora 17:00 și se încheie la ora 22:00 cu un concert de muzică și jocuri de lasere.

Alături de ateliere cercetășești pregătite cu multă tenacitate de temerarii (cercetași între 11 și 14 ani) din Centrul Local Alb București, Cercetașii României propun vizitatorilor și o demonstrație robotică realizată de Ștefan Neșiu Bedreag.

De asemenea, vizitatorii vor fi atrași în spațiul expozițional pregătit de cercetași, de Norelle – o instalație electrică prezentată de Ioana Avram, care, conceptual, are la baza strălucirea pozitivității care se propagă cu fiecare gest frumos.

Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. El oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Ediția 2015 a atras peste 35.000 de vizitatori în România. Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

Fiind un eveniment care are loc la nivel național, simultan în mai multe orașe, invităm cercetașii din țară să se alăture demersului de la nivel local pentru a descoperi farmecul stiinței: Arad, Alba Iulia, Galați, Brașov, Oradea, Deva, Constanța, Tulcea, Bacău, Târgoviște, Suceava, Piatra Neamț, Cugir, Zalău, Iași.

Pentru mai multe informații legate de eveniment, vă rugăm să consultați pagina http://www.noapteacercetatorilor.eu/.