Campanie Educație pentru Dezvoltare Durabilă

Celebrăm Ora Pământului întorcându-ne atenția către PĂMÂNT – Pe 19 Martie, mergem la Moara Vlăsiei, Snagov, să plantăm 6000 de tei, frasini și stejari pe o suprafață de 3 hectare.

”generatori de fapte bune, generatori de aer curat”

Organizația Națională Cercetașii României (ONCR) reprezentată de cei 3500 de cercetași activi în 37 de județe, formați printr-o metodă educațională care utilizează învățarea prin acțiune, alegem de mai bine de 100 de ani, să dăruim ceea ce am primit, cu scopul să lăsăm în urmă o lume mai bună.

Pe parcursul anului 2016 ne propunem împreună cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Primăria Municipiului București să dezvoltăm în cadrul campaniei de educație pentru dezvoltare durabilă acțiuni care să sensibilizeze cetățenii cu privire la responsabilitatea față de mediu, o mai bună apreciere și valorizare a resurselor naturale și utilizarea responsabilă a acestora.

campanie de educație pentru dezvoltare durabilă

Pe timpul verii, un hectar de pădure absoarbe o cantitate de dioxid de carbon egală cu cea eliminată de 200 de persoane. În Luna Pădurilor ne propunem atât în București cât și alte orașe să ne petrecem weekend-urile plantând și contribuind la îmbunătățirea calității aerului. Vom celebra în continuare prin acțiunile noastre, marcând în lunile ce urmează sărbători ale calendarului ecologic internațional: Ziua Păsărilor și a Arborilor, Ziua Internațională a acțiunilor pentru Climă, Ziua Biodiversității, Ziua Europeană a Parcurilor, Ziua Mondială a Mediului, Ziua Mondială a Soarelui, Ziua Mondială a Curățeniei, Ziua Mondială a Zonelor Urbane etc.

Te îndemnăm și pe tine să ni te alături!

Sâmbăta, 19 Martie, 200 de cercetași, copii și tineri voluntari, însoțiți de liderii lor cercetași, din Centrele Locale Dimăncescu, Roşu, Alb, Centrul Universitar Bucureşti şi Grupul de Iniţiativă Lupii Ageri Popeşti Leordeni transmit un imbold fiecărui bucureștean să-și îngrijească cu responsabilitate și în mod activ, orașul.

Ne bucurăm de aprecierea şi susţinerea preşedintelui A.N.P.M Toma – Florin Petcu, precum şi a directorilor de la A.P.M  Bucureşti şi A.P.M Ilfov pentru buna organizare şi desfăşurare a evenimentului.

Acțiunile de plantare duc la reduceri clare, cuantificabile ale emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă și la avantaje legate de mediu. Pădurile şi măsurile de utilizare a solului au posibilitatea de a reduce emisiile de carbon cu echivalentul a 10-20% din emisiile previzionate de combustibilii fosili până în 2050.