#Colectiv

Update, 11.11.2015

Dragi prieteni vă mulțumim foarte mult pentru implicare! Datorită eforturilor voastre comune, împreuna cu JCI Cluj, am achiziționat primele 9 bucăți de substituenți artificiali de piele care sunt în drum spre București (aproximativ 6000 de euro)!
Campania de strângere de fonduri continuă. Împreună putem salva vieți!

Suntem profund întristați, a fost doliu în rândurile noastre, păstrat în tăcere și rugăciune sau în mod activ, prin implicare și ajutorare. Suntem alături și ne exprimăm solidaritatea și compasiunea!

Mulți dintre noi am simțit zilele acestea dorința de a ajuta în tragedia națională de vineri seară de la București. Nu credem că este un moment de luat poziții oficiale. Este un moment de acțiune, în care trebuie să facem tot ce putem să facem să ajutăm.

Dacă simțiți nevoia să faceți ceva, iată câteva lucruri pe care le puteți face:

1. Susținere și suport
Susținem serile de veghe publice în toată țara și organizarea de momente de reculegere înainte de fiecare activitate, rugăciuni pentru reducerea suferinței și eliberarea sufletelor.

2. Donații pentru materiale medicale
Cercetașii din Cluj, împreună JCI Cluj și mai mulți parteneri locali – lista lor crește – au demarat o acțiune de strângere de donații pentru materiale medicale, în special medicamentele scumpe și substituenți artificiali de piele (grefe artificiale), esențiale pentru victimele Colectiv.

Găsiți evenimentul aici.

Donații se pot face menționând „Contribuție COLECTIV”, în conturile:
LEI:
RO18 BTRL RON CRT 0097 1426 02
Cercetașii Romaniei Filiala Cluj
Cod Fiscal: 17637149

LEI:
JCI ACTIVE CITIZENS Cluj
RO03 INGB 0000 9999 0510 2281
Cod Fiscal: 30240218

EUR
IBAN code: RO19 INGB 0000 9999 0431 6778
Bank:ING Bank
SWIFT code: INGBROBU

fotoAșadar, ne alăturăm să sprijinim campania de la Cluj ca și organizație. Timpul este esențial acum, vieți pot fi salvate pe bune. Sperăm ca vineri, 6 noiembrie, primul transport de medicamente să meargă spre spitale.

Puteți dona și în campaniile mari, ale Estuar sau ale Crucii Roșii Române, în conturile de aici.

3. Donare de sânge
E nevoie de sânge – și acum și în următoarele săptămâni, tratamentul victimelor de tipul acesta fiind unul de durată. Pentru că a fost un val mare de solidaritate în prima săptămână după incendiu, este suficient sânge acum – dar efortul trebuie dozat și pentru săptămânile/lunile viitoare. Dacă îndepliniți condițiile, mergeți și donați sânge în următoarele săptămâni. Puteți dona în toate orașele cu Centre de Transfuzii.

4. Voluntariat
Site-ul colectiv.info este resursa principală de centralizare a nevoilor de voluntariat și ale voluntarilor. Sunt multe alte lucruri pe care le puteți face – ajutat familiile victimelor, ajutat în treburi conexe la spital.

Suntem alături și invităm cercetașii care sunt în București și din întreaga țară, și sunt medici pe terapie intensivă, asistente sau studenți la medicină în ani terminali să se implice direct – ni se transmite că este nevoie de ajutor!

5. Lobby și awareness
Dacă aveți conexiuni cu companii farmaceutice, lanțuri de supermarketuri sau alte companii mari putem să facem lobby să îi încurajăm să doneze materiale de orice fel către efortul de susținere a victimelor incendiului, sau să se implice în orice alt fel.

Invitați oameni la campania Clujenilor sau la oricare alte campanii, implicați-vă colegii și prietenii și încurajați-i să ajute.

Împreună putem salva vieți!