Localitatea Comănești a răsunat de bucuria micilor cercetași!

campul de lupisori 1

În perioada 26 iulie – 1 august, localitatea Comănești din județul Bacău a găzduit peste 300 de cercetași în cadrul Campului Național de Lupișori, ediția a VII-a. Evenimentul, organizat în contextul Festivalului de Campuri Cercetășești 2015, a oferit lupișorilor – membri ai Organizației Naționale “Cercetașii României” cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, un program inedit de activități în baza Metodei Scout.

Împinși de curiozitate și dornici de aventură, participanții au descoperit lumea din jur prin acțiune, joc și ateliere pregătite cu multă implicare și dedicație de către voluntari adulți.

11760064_993164154048848_8769784380014496520_n

Programul propus a urmărit dezvoltarea copiilor din punct de vedere fizic, emoțional, social, al caracterului, spiritual și intelectual. Nevoia de învățare dinamică a acestora a fost acoperită prin diverse activități: drumeții, escaladă, construcții de camp, orientare, pictură și origami, vizitarea pompierilor din localitatea, a unor instituții publice și chiar implicarea într-un atelier cu tehnici de redactare a scrisorilor.

Activitățile s-au desfășurat într-un cadru simbolic feeric, urmând firul animat al Cărții Junglei‎, de Rudyard Kipling. Timp de câteva zile, cercetașii s-au simțit personaje din frumoasa poveste, încercând să-l salveze pe Mowgli din mâinile clanului maimuţelor Bandar Log. Bravi și neînfricați, copiii s-au întors din tabără cu misiunea îndeplinită, cu prieteni noi, cunoștințe din domenii diferite, energie pozitivă, voioșie și bucurie autentică.

Alături de voluntarii cercetași, Campul Național de Lupișori a beneficiat de ajutorul și expertiza voluntarilor de la Crucea Roșie și a celor de la Europe Direct. Evenimentul s-a bucurat și de suportul Primăriei orașului Comănești și a autorităților locale, care, împreună cu cercetașii, au facilitat dezvoltarea unor experiențe educaționale unice.

11938096_1117715051590418_482383694_n

Ca în fiecare an, taberele cercetășești se bucură de sprijinul partenerilor de încredere ai organizației, care asigură necesarul logistic creării unor programe educaționale captivante. Mulțumim celor de la Topoloveni pentru că au oferit dimineți dulci cercetașilor, printr-un mic dejun delicios și sănătos. Un început de zi energic le-a asigurat copiilor entuziasmul necesar pentru a face față provocărilor intelectuale și fizice.

Topoloveni

Emoțiile trăite au fost transpuse în povestioare haioase și momente speciale în cadrul atelierului de redactare a scrisorilor. Cu ajutorul celor de la Romfilatelia, cercetașii au trimis scrisori către cei dragi, împărtășind cu aceștia minunate experiențe din camp. 

Romfilatelia (2)

În acest an, alături de Topoloveni și Romfilatelia, Festivalului de Campuri Cercetășești este susținut de prieteni solidari ai organizației: Kaufland România – este alături de copii și tineri promovând o alimentație de calitate, Innobyte – partener de încredere al cercetașilor în crearea unei lumi mai bune, Mercedes-Benz România – asigură pentru al 6-lea an consecutiv drumuri line și transport în siguranță.

Aventura cercetășiei este mai captivantă și mai colorată datorită determinării partenerilor de a ne fi alături în crearea unor activități extraordinare de învățare.