Pedagogie cercetășească în cadrul Școlii Altfel 2015

Și în această primăvară, cercetașii te invită la învățare prin acțiune! Pentru al IV-lea an consecutiv, Organizația Națională “Cercetașii României” (ONCR) se alătură programului „Şcoala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, organizat de Ministerul Educației Naționale în perioada 6–10 aprilie 2015.

 

Suntem puși pe treabă bună și credem că este de datoria noastră să împărtășim cu voi cele mai captivante activități de învățare! În anul 2014, peste 15 000 de copii și tineri din peste 100 de școli au desfășurat activități educative și recreative în cadrul programului Școala Altfel. Rezultatele anilor precedenți sunt o dovadă vie a interesului față de educația non-formală în spirit cercetășesc, ceea ce ne motivează ca și în acest an să răspundem nevoilor identificate cu programe inovative bazate pe Metoda Scout!

Centenarul Cercetășiei

 

Metoda Scout este o metodă educațională non-formală ce oferă copiilor și tinerilor un model educațional unic, însoțindu-i pe aceștia pe toată perioada în care se formează ca indivizi responsabili și implicați în comunitatea din care fac parte.

 

În baza acestei metode, am pregătit o ofertă educațională cu activități eficient structurate și bine gândite, concepute astfel încât să răspundă nevoilor fiecărui ciclu de formare şcolară: primar, gimnazial şi liceal. Activitățile propuse se axează pe dezvoltare intelectuală, fizică, a caracterului, afectivă, socială și spirituală a copilului sau tânărului. În același timp, fiecare activitate are ca scop dezvoltarea spiritului de echipă și a coeziunii de grup și încurajează autonomia copiilor și tinerilor prin metode participative.

Descarcă Fișe de activități cercetășești ȘCOALA ALTFEL 2015

 

Oferă și tu elevilor tăi șansa de a experimenta pentru o zi aventura cercetășiei! Înscrie-te în aventură completând formularul de înregistrare. Noi îți vom răspunde neapărat și te vom ghida în procesul implementării activităților.

 

ONCR va face tot posibilul pentru a oferi suport direct cât mai multor școli și profesori. Suportul poate consta în întâlniri și consultări cu profesorii înaintea săptămânii 6-10 aprilie 2015, oferirea de activități adiționale, consultanță sau training.

 

Pentru a evalua implementarea activităților propuse de cercetași și pentru certificarea în scris de către ONCR a experiențelor trăite în cadrul acestui program, recomandăm cadrelor didactice completarea formularului de evaluare.

 

Încurajăm profesorii să experimenteze cercetășia alături de copii și tineri!